miércoles, 26 de octubre de 2016

El Fòrum Gastronòmic Barcelona 2016 tanca amb èxit rotund de visitants i una gran satisfacció entre el sector.


La Barcelona Hosting Week que inclou Fòrum Gastronòmic Barcelona i Hostelco ha superat els 50.000 visitants. Fòrum Gastronòmic ha incrementat en un 50% els visitants respecte a la passada edició
S’han anunciat les properes edicions: del 12 al 14 de març tindrà lloc Fórum A Coruña i del  19 al 21 de novembre Fòrum Girona 2017
Èxit de visitants i satisfacció entre el sector 
Fira absolutament plena i espais d’activitats a vessar. Aquesta ha estat la tònica dels quatre dies en els que Fòrum Gastronòmic ha incrementat gairebé el 50% de visitants respecte la passada edició del 2014. En total, la Barcelona Hosting Week, que inclou Fòrum Gastronòmic Barcelona 2016 i Hostelco, es tanca amb 50.000 visitants.

Al llarg de quatre dies els assistents al Fòrum Gastronòmic han pogut gaudir d’una fira un 30 % més gran i més internacional, amb la presència de les millors empreses del sector.

Cal destacar la gran satisfacció tant per part dels expositors, que han pogut fer nombrosos tractes comercials, com per part dels visitants professionals que, un cop més, han vist en el Fòrum el punt de trobada entre els professionals del sector. En aquest sentit, una de les accions que s’han dut a terme ha estat una missió inversa en la que han participat compradors de Mèxic, Corea i Polònia, interessat en exportar productes catalans.

Pel que fa al programa d’activitats cal destacar l’alt interès de les sessions que s’han dut a terme amb reconeguts professionals i l’alta ocupació dels espais d’activitats. Cada dia s’han pogut veure auditoris plena a vessar i tallers amb els 100% d’ocupació. A més, també han despertat molt interès les demostracions de cuina i les diverses accions que han portat a terme els expositors en els seus estands.

En aquesta ocasió el protagonista absolut del Fòrum ha estat l’univers dolç que ha centrat gran part de les sessions però també el pa, el vi o la cocteleria.
Fòrum Gastronòmic Barcelona 2016 ha acollit també 3 entregues de premis, 3 concursos i 2 homenatges. Cal destacar les finals d’infart de dos concursos, d’una banda, el Campionat Nacional de Coctelería Spirit Essence, i de l’altra la final d’Udon, 'The NoodleMaster'.

L’espai Cuines del Món, amb una oferta gastronòmica de diversos restaurants de la ciutat de Barcelona, ha registrat també una gran afluència diària de públic.
Fòrum Gastronòmic ha demostrat doncs la seva consolidació a la capital catalana.

Coruña Cocina
La sessió de clausura el Fòrum Gastronòmic Barcelona 2016 ha anat a càrrec de Coruña Cocina. Ha estat el colofó final i també l’anunci de la propera edició del Fòrum. Del 12 al 14 de març se celebrarà una nova edició a A Coruña. Per fer oficial el relleu s’ha comptat amb l’alcalde de la ciutat Xulio Ferreiro i Alberto Lema, en representació del Consorcio de Turismo y Congresos de A Coruña.

Resum de l’última jornada
Seguint amb l’eix temàtic d’enguany, Miquel Guarro i Olivier Fernández han inaugurat les sessions del dia. Miquel Guarro, de Cacao Barry, Chocolate Academy, ha presentat la seva última creació: una xocolata amb esperit mediterrani amb la que ha elaborat unes postres on els productes més icònics de la dieta mediterrània n’han estat els protagonistes. Olivier Fernández, de l’Escola de Pastisseria de Barcelona, ha dedicat el seu taller al Pandoro i ha explicat el seguit de processos i tècniques d’una de les preparacions de pastisseria més especialitzades.

Jordi Butrón i Xano Saguer de l’EspaiSucre han agafat el relleu amb una espectacular sessió dedicada al Mètode EspaiSucre per a la creació de postres de restaurant i Anna Bellsolà, del Forn Baluard, ha presentat ‘La cara sensorial del pa’ on ha exposat les claus per elaborar un bon pa artesanal.

Oriol Castro i Eduard Xatruch, del Disfrutar, han captivat al públic amb ‘Un festival de creativitat’ on han explicat el projecte Disfrutar, un espai de joc creatiu en el que operen els que van ser mà dreta de Ferran Adrià i nucli dur de el Bulli. 
A la tarda, els dos grans cuiners Xavier Pellicer, de Celerí (Barcelona) i Javier Olleros, de Culler de Pau (O Grove) han protagonitzat la sessió ‘Cuines Vives del Mediterrani i l’Atlàntic’ i simultàniament David Gil de Tickets explicava com es gestionen 5 partides de postres amb 5 conceptes completament diferents en un taller en el que ha presentat les postres més representatives i característiques de cada establiment del grup elBarri.

De la sessió del Fòrum Vi de la jornada d’avui se n’ha encarregat el sommelier RafelSabadí, del Roser2 de l’Escala, taller en que s’han rescatat de l’oblit vins dolços de llarga tradició vinícola i de gran riquesa històrica i territorial.

Guanyadors dels Premis Josep Mercader
L’última jornada del Fòrum Gastronòmic Barcelona 2016 ha comptat amb l’entrega dels Premis Josep Mercader. Com en cada edició del Fòrum Gastronòmic, aquests premis són un reconeixement a la trajectòria professional de cuiners, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cultura culinària.

En la categoria de cuina, el premiat ha estat Joan Pallarès, de l’Hotel-Restaurant Can Boix (Peramola) qui ha recollit el premi de la mà de Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia; en la categoria de responsable de sala, el guardó ha estat per Juan Carlos Ibáñez, del restaurant Lasarte de Barcelona entregat per Jaume von Arend, director de Fòrum Gastronòmic; el premi Josep Mercader al productor ha estat per Assumpta Codinachs, de Vedella Ecològica Brunec que ha rebut el premi de la mà de Ramon Sentmartí, director gerent de Prodeca; el Premi Josep Mercader de Vi ha estat per Toni Falgueras, del Celler de Gelida (Barcelona) que ha rebut el premi de la mà de Patrick Torrent, director executiu de l’Agència Catalana de Turisme. Finalment, en la categoria de difusió el guardonat ha estat Paco Solé Parellada, del restaurant 7 Portes (Barcelona) que ha recollit el premi de la mà de Montserrat Ballarín, Regidora de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario