sábado, 7 de noviembre de 2015

Neix l’Espai Arròs: dinamisme i creació. Fórum gastronòmic Girona 2015. 15-16-17 Nov de 2015. Girona.




El Fòrum Gastronòmic Girona 2015 té un protagonista molt destacat. L’arròs serà el centre de totes les mirades i compta amb un espai propi dins del Fòrum: l’Espai Arròs. Serà una zona de restauració, de sessions monogràfiques, concursos i demostracions de cuina amb els millors experts.

L’Espai Arròs neix dins del Fòrum Gastronòmic Girona per convertir-se en l’epicentre del culte a aquest producte tan proper i alhora tan desconegut, i és que l’arròs reuneix els valors de la nutrició, l’agricultura sostenible, la biodiversitat, la cultura, la tradició i l’avantguarda. Aquesta zona serà d’accés gratuït amb l’entrada general al recinte i oferirà una gran varietat d’activitats durant les tres jornades de Fòrum.

 L’arròs també estarà present a la fira del Fòrum on s’hi podran trobar les varietats d’arròs que es cultiven a Pals, al Delta de l’Ebre i alguns arrossos italians. A més, l’estand d’Estrella Damm oferirà arrossos cuinats en directe per Marc Gascons (Els Tinars).

Un espai de restauració 

Un dels plats forts de l’Espai Arròs serà la zona de restauració, que pretén oferir a tots els assistents que ho desitgin un dinar amb l’arròs com a protagonista.

 La peculiaritat de la zona de restauració és que comptarà amb 5 propostes gastronòmiques simultànies a càrrec de 5 restaurants diferents cadascun dels tres dies de Fòrum. Per tant, seran 15 en total les opcions de menú que veurem passar per l’Espai Arròs.

El diumenge serà el torn de Manuel Tenllado (Bodega Monumental), Jaume Font (Sa Punta), Fina Puigdevall (Les Cols), Mirko Carturam (Restaurant Mirko Carturam) i Alberto Guzmán (Restaurant Alberto Guzmán). El dilluns les degustacions aniran a càrrec de Victor Trochi (Les Magnòlies), Jordi Juncà (Ca l’Enric), Toni Romero (Suculent), Joan Carles Sánchez (Es Portal) i Unilever Food Solutions. El dimarts es podran tastar els arrossos de Paco Pérez (Miramar), Miquel Barrera (Cal Paradís), Xesc Rovira (Fonda Xesc), Pere Arpa (Ca l’Arpa) i Jordi Jacas (Molí de l’Escala). Els dinars s’oferiran entre les 13h i les 16h. Els tiquets de degustació es podran adquirir al recinte del Fòrum.

Un espai de demostració 

Un escenari obert a la imaginació serà un altre centre d’atenció. Per la tarima de l’Espai Arròs hi passaran diversos xefs que mostraran la preparació d’algun dels arrossos que després es podran degustar a la zona de restauració. Un dels objectius d’aquesta zona és, també, el de potenciar la visibilitat dels millors cuiners gironins, de l’arròs de la zona i, per què no, de les receptes més singulars que es poden imaginar quan parlem d’arròs. Hi participaran Les Magnòlies, Ca l’Enric i Suculent el dilluns al matí i el Miramar, Cal Paradís i la Fonda Xesc el dimarts.

En aquest espai la salut també serà protagonista amb dues sessions el diumenge a la tarda. Fundació Alícia n’oferirà una amb el títol ‘Cuina, salut i arròs’ i Iolanda Bustos una altra, ‘Plantes silvestres, la salut al plat’.

Un espai de concurs

El diumenge arriba la vessant més popular de la cuina d’arròs. Posem en marxa el primer Concurs d’Arròs Fòrum Gastronòmic, en què participaran cuiners i cuineres amateurs.

D’altra banda, també es posarà en marxa el primer Concurs d’Obridors d’Ostres Louis, que premiarà la rapidesa i la destresa dels concursants, en aquest cas professionals, en l’art d’obrir ostres.

L’arròs, també present a la programació

Enmig de la programació general del Fòrum Gastronòmic Girona també hi podrem trobar ponències i tallers dedicats a l’arròs, com les de Sergio i Javier Torres, Fina Puigdevall i Quim Caselles, Carles Tejedor, Kiko Moya, Nandu Jubany, Alessandro Negrini i Fabiano Pisani i Xavier Pellicer. A més, a l’espai d’Estrella Damm, convertit en una arrosseria, el xef empordanès Marc Gascons hi cuinarà el seu arròs del dia.

Tota la informació i inscripcions als tallers disponibles a la web del Fòrum Girona www.forumgastronomic.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario