jueves, 16 de octubre de 2014

Tot a punt, el Fòrum Gastronòmic arriba a Barcelona.




El Recinte Gran Via de Fira de Barcelona acollirà durant quatre dies més de 80 sessions, un centenar de ponents i un gran espai firal amb les millors marques del sector



Fòrum Gastronòmic celebrarà a Barcelona els seus 15 anys de vida i ho farà un cop més, com a congrés gastronòmic de referència. Del 20 al 23 d'octubre, la ciutat comtal reunirà reconeguts professionals i les millors empreses del sector a Fira de Barcelona.

El programa d’activitats està format per gairebé un centenar de ponents entre els que destaca la presència barcelonina, catalana així com també una representació de cuiners la resta de l’estat espanyol.

Hi seran presents, entre d’altres, Carme Ruscalleda (Sant Pau), Joan i Jordi Roca (El Celler de Can Roca), Jordi Cruz (Àbac), Ángel León(Aponiente), Eneko Atxa (Azurmendi), Paco Pérez (Miramar), Nandu Jubany (Can Jubany), els germans Sergio i Javier Torres (Dos Cielos), Dani Garcia (Dani Garcia Restaurante Dani García), Artur Martínez (Capritx), Víctor Quintillà(Lluerna), Rafa Peña (Gresca), Carles Gaig (Gaig), Ly Leap (Indochine), Jordi Vilà (Alkimia), Hideki Matsuhisa (Koy Shunka), Albert Ventura (Coure), Carlo Cracco (Carlo Cracco Ristorante) ,Sacha Hormaechea (Sacha), Diego López (La Molinera), Javier Olleros(Culler de Pau) o Iván Domínguez(Alborada), entre d’altres.

Una menció especial mereix Mèxic que a Barcelona arriba com a territori convidat amb les sessions de Jorge Vallejo (Quintonil); José Ramón Castillo (Que bo! Chocolates); Mikel Alonso (Biko); Daniel Ovadia (Paxia);Carmen Ramírez Degollado ‘Titita’ (El Bajío), Joan Bagur (El Bajío i Oaxaca a Barcelona) i Pedro Evia (Kuuk).

Des dels seus inicis el món de la cuina dolça ha tingut un especial protagonisme als Fòrum i a Barcelona no serà cap excepció. Coorganitzat amb PãstryRevolution (Montagud Editores), alFòrum Dolç hi participaran el Colectivo 21 Brix, Josep Maria Rodríguez (La pastisseria), Fernando Sáenz (Heladería Della Sera), Rafa Delgado (Chocovic), Josep M. Ribé(Callebaut), Alejandra Rivas (Rocambolesc), Jordi Roca (El Celler de Can Roca), Ramon Morató (Chocolate Academy), David Gil (Tickets) i Jordi Saavedra (41º Experience), José Ramon Castillo (Que Bo!), Miquel Guarro (Cacao Barry), Enric Rosich, (Macarons), Jordi Butrón, (Espai Sucre) i Jordi Bordas.
També cal destacar la celebració, coorganitzada amb Vilar Riba, delFòrum Empresa que comptarà amb la presència de prestigiosos empresaris i experts i que té per objectiu proporcionar als assistents conceptes i eines de gestió per a les empreses de restauració. En la mateixa línia, el Clúster Food Service també celebrarà una sessió en el marc del Fòrum.

El Fòrum Vi també ha estat una de les marques històriques del Fòrum; enguany cal destacar les sessions amb tast de vins naturals (Joan València) o la dels prestigiosos vins del Priorat(Juan Muñoz, René Barbier, Sara Pérez i Álvaro Palacios).

Els premis i concursos ocupen, així mateix, un espai al programa d’activitats. Se celebrarà la quarta edició del premi Cuiner de l’Any que, amb el patrocini de La Vanguardia, pretén reconèixer la labor de cuiners que representen la nova cuina catalana i que destaquen per la utilització de productes de proximitat, el respecte a la terra i la relació amb el productor. Els cinc candidats que opten al guardó són: Jordi Guillem (Lo Mam), Albert Ortiz (Axol), Anna Maria Tengo (Can Major), Guillem Oliva (Monvinic) i Miquel Aldana (Tres Macarrons). A través de votació popular en sortirà el guanyador que es donarà a conèixer el dilluns 20 d'octubre en una sessió a l’Auditori del Fòrum.

Uns altres premis amb llarga trajectòria al Fòrum, els Premis Josep Mercader en reconeixement a la trajectòria professional de cuiners, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cultura culinària catalana, també es faran públics al Fòrum, concretament el dijous a les 16h a l’Auditori.

Per la seva banda, la fira es converteix un any més en un gran aparador del sector i una magnífica plataforma comercial per als visitants. Enguany,més de 200 empreses hi seran presents i també un nombrós grup de petits productors als que, com des dels seus inicis, el Fòrum ha atorgat un gran protagonisme.

Fòrum Gastronòmic Barcelona 2014 se celebrarà coincidint amb Hostelco unint esforços per crear la Barcelona Hosting Week. Tots dos esdeveniments sumaran recursos amb l'objectiu de proposar al professional de la restauració una oferta completa i transversal i convertir-se així en un referent obligat per a la indústria culinària i de FoodService internacional.


En aquest enllaç podreu consultar tota la programació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario