viernes, 3 de octubre de 2014

III DIA CUINA. CONCURS DE BLOGUERS A LA FESTA DEL PORC I LA CERVESA DE MANLLEU. 28-09-2014




El III Dia CUINA a Manlleu revalida l'èxit d'edicions anteriors:

Una jornada plena d'activitats lúdiques i gastronòmiques per a tota la família
que ens acompanyeu a Manlleu a finals de setembre s’ha convertit, ja, en una tradició per als lectors, bloguers i amants de la gastronomia. Enguany, hem celebrat el III Dia CUINA a la població osonenca i, com en anteriors edicions, l’èxit ha estat absolut.

La Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu se celebra tot el cap de setmana, però el dissabte, coincidint amb eldia CUINA, l’activitat és frenètica. Tallers i activitats infantils, visites guiades al barri antic de Manlleu, degustacions de tapes, tastos guiats de cerveses artesanes, gimcanes, tastos de caves i música, entre moltes altres propostes, han convertit la jornada en un dia de festa i entreteniment per a tota la família.

A més, els bloguers finalistes del Concurs de Receptes amb pernil cuit La Selva van poder gaudir d’un programa d’activitats especialment pensat per a ells: visita a la Colònia Rusiñol, tast a Can Faluga, ‘showcooking’ al mercat de Manlleu, un dinar al restaurant Sambucus, presentació del porc BerVic i, és clar, el moment que tots esperaven, l’entrega de premis del concurs.

Els bloguers guanyadors
El jurat del concurs va triar les croquetes de pernil cuit i ceps de la Marina Antúnez, del blogTapa't de Tapes, com la millor recepta tradicional. El premi va ser un lot d’estris de cuina valorat en 90 euros i un lot de productes La Selva. En la categoria de millor recepta original, la guanyadora va ser la Núria Arnau, del blog Amor Cuinat, amb un farcellet cremós de porro, pernil cuit i pesto de ruca i avellana, amb la qual va obtenir un àpat al restaurant Els Casals i un lot de productes La Selva. Finalment, en la categoria de cuina saludable la recepta guanyadora va ser l’amanida de tallarines de pernil cuit i carbassó, all negre i vinagreta de vermut de la Laura Almendros, del blog Coure Coulants; va guanyar un lot d’ingredients i una sessió demostrativa exclusiva a la botiga Chef S, i un lot de productes La Selva.

Font: cuina.cat.

Colònia Rusiñol
Colònia Rusiñol
Colònia Rusiñol
 Can Faluga
 Can Faluga
Jacint Soler, de Cau Faluga, ens va presentat plats com aquest salmorejo de peus de porc amb alfàbrega.
Pastisset de cansalada cuita a baixa temperatura  i formatge de cabra amb reducció de Pedro Ximénes.




Manel Guirado va fer un 'showcooking' a l'Aula del Mercat de Manlleu.


Panaché d'hortalisses amb salsa de sèsam. 

Ceviche d'hortalisses.

Arròs melós de verdures i pernil cuit
Botifarra d'ou, bull i bull blanc, en un. 

Dinar al restaurant Sambucus
Sopa de remolatxa amb oli de tòfona
Lingot de trufa amb gelat d'oli i escates de sal. 
 Presentació del porc BerVic











1 comentario: