martes, 29 de diciembre de 2015

VINS DE LA TERRA ALTA, TRESORS PER DESCOBRIR. 14 DE DESEMBRE 2015. BARCELONA.




Més de 500 professionals van assistir a la presentació Els vins de la Terra Alta, tresors per descobrir, que es va celebrar per primera vegada a Barcelona, amb l’objectiu d’afavorir una major implantació dels vins de la comarca en aquest mercat durant els propers anys. Agents del món del vi, professionals de la restauració, distribuïdors i premsa especialitzada van poder tastar més de 100 vins de gamma mitja-alta dels 23 cellers de la Terra Alta presents al showroom emplaçat a l’edifici modernista El Palauet del Passeig de Gràcia.

Els cellers que van participar a l’esdeveniment van ser: 7 Magnífics-Torres, Altavins Viticultors, Bernaví, Bodegues Pinord, Celler Bàrbara Forès, Celler Batea, Celler Cal Menescal, Celler Coma d’en Bonet, Celler Cooperatiu de Gandesa, Celler Frisach, Celler Germans Balart, Celler Josep Vicens, Celler Piñol, Celler Xavier Clua, Ecovitres, Edetària, Herència Altés, Jordi Miró, Lafou Celler, Pagos de Híbera, Sant Josep Vins, Vins del Tros i Vins La Botera.

Tots ells van presentar alguns dels seus vins més premiats al llarg d’aquest 2015, tant a concursos i premis nacionals com ara els Premis Vinari, la Guía Peñín i La Guia de Vins de Catalunya, com internacionals, en especial al concursGrenaches du Monde, a on la DO Terra Alta ha estat la Denominació d’Origen més guardonada del món.

L’acte va comptar amb la participació de representats del territori i de l’administració. La comitiva va estar presidida per Carles Luz i Muñoz, president del Consell Comarcal de la Terra Alta i alcalde de Gandesa; Joan Aregio i Navarro, secretari d’Ocupació i Relacions Laborals del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya; i Joan Batiste Arrufí, president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta. Entre els presents hi va haver també un important nombre d’alcaldes i consellers comarcals de la Terra Alta.

La iniciativa s’inscriu en el projecte Treball a les 7 comarques Terra Alta+, impulsat per part del Consell Comarcal de la Terra Alta i basat en la cooperació público-privada, que té per objectiu dur a terme un pla d’actuacions que serveixi per dinamitzar el sector i reforçar la posició estratègica de les empreses vitivinícoles que formen part del territori. El projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local, i cofinançat pel Fons Social Europeu i el Servei Públic de Treball Estatal, del Ministeri de Treball i Seguretat Social.

Font: cupatges.cat.






























No hay comentarios:

Publicar un comentario