domingo, 4 de octubre de 2015

35ª edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya. del 19 al 24 de setembre de 2015. Barcelona.



81 cellers de les 12 denominacions d'origen reconegudes al nostre país participan en la 35ª edició de la Mostra de Barcelona, del 19 al 24 de setembre de 2015.

La 35a edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya bat, novament, el record històric de participació de cellers, que aposten clarament pel mercat i el consumidor de Barcelona. Els propers 19 a 24 de setembre, al Passeig Lluís Companys de Barcelona, 81 cellers de les 12 denominacions d'origen del vi català, participen en la Mostra que organitza el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) i la Promotora d'Exportacions Agroalimentàries (Prodeca).

A aquesta gran oferta vinícola, l'organització de la Mostra suma una altra oferta, l'alimentària, que acompanya el tast amb una proposta de productes de proximitat, entre els quals, a més dels embotits, conserves de peix,torrons i coques dolces i salades, destaquen els formatges artesans d'elaboradors de l'Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatges Artesans (Acrefa). A més, la col·laboració entre l'organització de la Mostra i Turisme de Catalunya permetrà que els visitants coneguin l'oferta enoturística del nostre país.

Aquest any, i com a novetat, s'organitza el I concurs de dibuix d'scketchers, amb motius sobre la Mostra, on els visitants podran votar el dibuix que més els agradi. El guanyador rebrà com a premi una ampolla de cadascun dels cellers participants així com una experiència en enoturisme. A més, i en col·laboració amb Drawing on Location, tindran lloc tallers de pintura amb vi.

Per altra banda, la renovació aquest any de l'acord entre l'organització de la Mostra i Enomatic permet que els vins es puguin adquirir a la Botiga de la Mostra.

La 35ena Mostra de Vins repeteix la iniciativa, engegada per primer cop l'any passat, del barret solidari. Amb aquesta iniciativa, es continua impulsant valors de solidaritat, aquest cop amb el propòsit d'ajudar en la lluita contra el càncer. Per aquest motiu, l'organització de la Mostra ofereix els barrets solidaris al públic visitant , perquè els puguin adquirir mitjançant una aportació a l'associació sense ànim de lucre Vi per Vida,dedicada a l'ajut en la recerca i lluita contra el càncer. La 35 edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, repeteix aquest acte de solidaritat, degut a la bona acceptació rebuda en la passada edició, on la recaptació de 2.500 €, de la venda del barret per 1€ va anar destinada, íntegrament, a l'entitat social Diàlegs de Dona per a la integració de les dones del Barri del Raval de Barcelona.

Els 84 vins icona de la Mostra tenen un lloc reservat a l'Espai Selecció, una zona on tastar i gaudir de grans vins en un entorn propici a la descoberta dels matisos. L'Espai Selecció manté l'accés diferenciat, per a preservar l'ambientació adequada que requereixen aquests vins singulars.


Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI)


























No hay comentarios:

Publicar un comentario