viernes, 22 de julio de 2011

El V Mercat del "Parc a taula" ofereix, a Castelldefels, els millors productes de la terra



Representants de productors i cellers dels parcs de la Serralada Litoral, Garraf i Sant Llorenç del Munt i l'Obac donaran a conèixer aquest dissabte els seus productes més representatius


Parc a taula celebra a Castelldefels, el proper dissabte 23 de juliol de 2011, el seu V Mercat amb una representació de productors i cellers de la Xarxa de parcs naturals de Barcelona.

Parc a taula és un programa de desenvolupament econòmic promogut per la Diputació de Barcelona que pretén destacar els valors naturals, culturals i paisatgístics dels nostres parcs, mitjançant la viticultura, els productes naturals de proximitat i l'elaboració que en fa la gastronomia.

El proper dissabte 23 de juliol, entre les 17:00 de la tarda i les 22:30 del vespre, el programa estarà present a la plaça de les Palmeres del Passeig Marítim 60-46 de Castelldefels amb un Mercat del “Parc a taula” a on una representació de productors i cellers del programa donaran a conèixer els seus productes més representatius. Aquest Mercat, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelldefels, celebra la seva 5ª edició i com a representants del programa hi assistiran:


1.Celler Can Ramon (Parc del Garraf)
2.Can Pere del la Plana (Parc del Garraf)
3.Masia la Fassina ( Parc del Garraf )
4.Associació de Préssec d'Ordal (Parc del Garraf)
5.Cansaladeria Aurora Terés (Parc del Garraf)
6.Celler Grau Doria (Parc del Garraf)
7.Casanovas Cansaladers (Parc de Sant Llorenç del Munt i l'Obac)
8.Celler Serralada de Marina (Parc de la Serralada Litoral)
9.Formatges Can Pujol (Parc de la Serralada Litoral)
10.Formatges La Cleda (Parc de la Serralada Litoral)
11.Celler Quim Batlle (Parc de la Serralada Litoral)

Dins el marc del Mercat, a les 18 hores de la tarda, es desenvoluparà l'acte públic d'atorgament de la Carta de Compromís del programa Parc a taula 2011, a les empreses dels Parcs del Garraf, Olèrdola i Foix, participants en aquest projecte.

L'acte d'atorgament de la Carta de Compromís tindrà lloc a la mateixa plaça i estarà presidida per la regidora de Turisme i Promoció Econòmica de Castelldefels, Margaret Manzano.

Parc a taula es concep com un programa transversal de la Xarxa de Parcs Naturals amb uns objectius generals i uns d'específics que deriven de la gastronomia, la producció artesana i la viticultura de proximitat i de qualitat que podem trobar en aquests territoris. D'aquesta manera, els restaurants de les poblacions vinculades als espais naturals protegits us proposen degustar diferents plats, elaborats específicament amb productes naturals i cuinats per mans expertes. Als restauradors, s'hi afegeixen els productors i artesans alimentaris del territori, que aporten la matèria primera de qualitat que exigeix la millor cuina. Per últim, s'inclouen allotjaments propers al parc, que ofereixen el millor servei per tal de gaudir d'una estada relaxant i alhora confortable.

El programa Parc a taula va néixer dins el marc del programa cultural Viu el parc, promogut per la mateixa Diputació des de l'any 1992. Els parcs del Garraf i Olèrdola van ser els primers de dur-lo a terme l'any 2001. Aquesta iniciativa ha tingut continuïtat amb la incorporació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, des del 2004, i dels parcs de la Serralada Litoral i del Foix, des del 2008. L'objectiu és estendre el programa, de manera progressiva, a tots els espais de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Amb un estand conjunt, i podreu trobar mes informació del Programa, del La Xarxa de Parcs Naturals i del gestor del programa, Depana.

A banda d'un seguit activitats, el programa disposa d'una Guia que te l'objectiu de posar en comú i donar a conèixer tots aquells agents que, des de fa anys, potencien i difonen els productes alimentaris locals i de qualitat per afavorir el desenvolupament econòmic sostenible, la biodiversitat i el reforçament de la identitat local. Com a novetat, s'hi troba informació dels espais naturals i una selecció dels seus productes més representatius. En aquesta edició hi participen un total de 147 empreses, que es concreten en 6 allotjaments, 36 restaurants, 26 cellers i 77 establiments, elaboradors i productors dels cinc parcs que hi participen.


+ INFO: www.diba.cat/parcsn/parcataula

No hay comentarios:

Publicar un comentario