miércoles, 9 de septiembre de 2009

PUJADA AL CASTELL DE BURRIAC. (27-08-2009)

Durant el mes d'agost i com a complement al descans actiu que estic fen després d'un any molt intens, he fet varies excursions per els voltants del Maresme, normalment cada dia faig alguna activitat al aire lliure, estic intentant carregar les piles para començar amb forces, tinc present que serà un any molt difícil, en que tota la meva vida canviara de dalt a baix, espero poder afrontar aquest reptes amb esperit de lluita i gaudir dels petits moments, per això us recomano que pugeu al Castell de Burriac, caminat, corrent o com vulgueu, os asomeu al precipici i penseu un moment lo petits que som i ens encontrem sols un moment amb nosaltres.
Avui us presento la pujada al Castell de Burriac desde Argentona:Com a introducció una mica de historia:El Castell de Burriac és un castell que s'alça sobre el turó de Burriac, situat a 387,5 metres sobre el nivell del mar al terme de Cabrera de Mar i tocant al d'Argentona.

Per la seva situació és molt visible des de bona part del Maresme central.

El castell va ser construït sobre una torre de defensa anterior; la primera documentació que ens mostra l'existència del castell data de l'any 1017, en un document que Berenguer Ramon I va rebre de la comtessa Ermessenda, la seva mare.

Entre els segles XII i XIII van ser construïdes la torre de l'homenatge, els magatzems i la capella.Va ser de propietat de la família dels Santvicenç en un principi (se n'havia dit Castell de Sant Vicenç fins el 1313) i a partir del segle XIV del llinatge Desbosc, ciutadans honrats de Barcelona i més tard nobles.Cap al segle XVIII, el castell va deixar d'utilitzar-se definitivament, però no va ser fins el 1836 que va cessar l'activitat de la capella.

Actualment, pertany a l'ajuntament de Cabrera de Mar. (.wikipedia).
1. Sortim de Canyamars amb la bicicleta camí de Dosrius en direcció Argentona.En Argentona deixem la bicicleta ven lligada al Carrer Major.2. Ens encarem cap la muntanya i ens dirigim en direcció a la Font Picant.

3. Font picant, recentment restaurada i amb un aire de principis de segle on la burgesia anava a passar el dia i a tomar les aigua medicinals i els anisats, aquesta aigua inclús va arribar a embotellar-se.4. Deixem la font a ma dreta i ens enfilem cap a munt.


5. El Castell.
6. El final es una mica dur.


7. El Castell mes aprop
Ja estem a dalt. Les vistes son magnifiques


8. La baixada la fent per el camí vell del castell, per la part que ens porta a la ruta de les fonts. Es una baixada que ens porta directament a Argentona.
9. A Baix de tot esta la font de ferro ja en el Veïnat de Lladó, emplaçada al començament del torrent de Burriac i en el camí vell de pujar al castell. La entrada a la font es una ferma construcció artística que data de l'any 1994 i que venia a reemplaçar la que hi havia d'ençà.


10. Per ultim enfilem el torrent del Burriac, fins al punt de sortida.
11. Pi monumental a la riera de Burriac.
12. De tornada a Canyamars ens refresquem en el antic safareig de Dosrius, amb la seva font de aigua fresqueta.Espero que us hagi agradat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario